Dan Cvijeća

26. 4. 2016.

Akcija:

Dan cvijeća u okviru manifestacije Dani cvijeća u gradu Zagrebu, u subotu 23. travnja od 9-13 sati u atriju A- bloka u Novom Jelkovcu

Dan cvijeća akcija je u organizaciji udruge Dan po dan u suradnji s Uredom za poljoprivredu grada Zagreba. Udruga je osnovana s misijom i ciljem poticanja stanovnika na kulturu življenja u novom naselju, kojem nedostaje programa koji se bave kulturom življenja.

Okupljajući stanovnike preko peti mjeseci bez obzira na socijalne uvjete, nacionalne i zdrastvene razlike, radimo simbiozu svijeta u malom, putem inkluzijskih prigodnih radionica (s ljudima s posebnim potrebama u suradnji s nadležnim institucijama grada), tribina za korisnike gradskih vrtova i one koji će tek postati poticanjem uređenja balkona i terasa , radionicom Vježbanjem do zdravlja u SŠ itd.

Akcija Dan cvijeća je dio projekta Udruge, koji je započeo u naselju tribinama Vratimo okus povrću profesorice/mentora Ž. Tolić iz Poljorivredne škole u ožujku i nastavlja se nizom različitih programa.

Potaknuti stanovnike da kupe cvijeće, ljekovito bilje i presadnice za balkone i terase, pa i gradske vrtove, čiji su također korisnici, po povoljnim cijenama u suradnji s OPG-ovcima koji prodaju kulture cvijeća i ljekovitog bilja, Poljoprivrednom školom i Uredom za poljoprivredu, želimo provesti proces edukacije, radionica, poljoprivrednih savjeta, te sadnje cvijeća i ostale biljaka, koje nas mogu učiniti boljima, sretnijima i zadovoljnim.

Često nas upravo priroda vraća da okusimo ljepotu, radost i mir postojanja, pa makar to bila naša mala oaza ili kutak koji smo stvorili svojim rukama. Ubrano povrće uzgojeno na domaći način svakome od nas pruža zadovoljstvo.

S vremenom će akcija prerasti u daljnje edukacije i razmjene presadnica, pa ćemo u neselju imati i nešto poput tržnica u malom.