Glazbene radionice

02. 10. 2017.

1. radionica: ZDRAVLJE ULAZI KROZ UŠI, srijeda, 11. listopada 2017.

Kako ritam (tempo) glazbe odgovara našem prirodnom srčanom ritmu u mirovanju, ta glazba može znatno pridonositi opuštanju i obnavljanju.
Glazbeno-terapeutski koncept muzikoterapije se temelji na rezultatima brojnih istraživanja. Rezultati jasno potvrđuju da podražaji osjetila sluha imaju jako djelovanje na cijeli organizam.
Lagana, meditativna glazba izravno utječe na vegetativne procese. Ona može smanjiti razinu hormona stresa, uravnotežiti ritam disanja, te smanjiti napetost u mišićima, broj otkucaja srca, krvni tlak i potrošnju kisika. Smanjuju se i osjećaji boli i straha.

2. radionica: SVE JE U VIBRACIJAMA, srijeda, 8. studeni 2017.

Kako bi se vjerovalo u ljekovito djelovanje glazbe, potrebno je razumjeti određena pravila fizike. Na temelju modernih znanstvenih istraživanja, znamo da čvrsta, tvrda i kruta materija kao takva ne postoji. Atomska fizika pokazala nam je da je čak i najtvrđa tvar puna kretanja i puna života. Najmanji dijelovi materije vibriraju odnosno titraju. Fizika nas je također naučila da titranje, primjerice titranje gitarske ili klavirske žice, proizvodi zvuk.
Sve je u vibracijama! Svaki pojedini čovjek ima svoje vlastite vibracije i svoju vlastitu frekvenciju titranja. Dokazano je da se vibracije mijenjaju promjenom misli. Prema tome je moguće govoriti o „liječenju“ vibracijama, budući da se misli sastoje od elektromagnetske energije, dakle energije titranja, koja prelazi na tjelesne stanice i uzrokuje reakcije. Nervoza je npr. znak velikog broja negativnih energija titranja, koje dovode do „unutarnjeg nemira“, o kojemu u današnje vrijeme mnogi ljudi govore.

3. radionica: LJEKOVITO DJELOVANJE GLAZBE srijeda, 13. prosinca 2017.

Ljekovito djelovanje dio je glazbe. Ona je u stanju pretvoriti disharmoniju u harmoniju. Utoliko je istina kada Hermann Hesse o njoj govori: „Glazbi su svojstveni iskonska snaga i duboka čarolija liječenja.“
Glazba posebno može utjecati na misli i osjećaje slušatelja, te time izazvati biokemijske lančane reakcije, koje vode ka promjenama u tjelesnim funkcijama.

UZ PRIGODNU, OPUŠTAJUĆU GLAZBU, uživamo od 18.00 – 19.00 sati